2017 márciusában egy minden korábbinál átfogóbb termékteszt során hasonlította össze a Nébih a Magyarországon kapható csigatésztákat. A vizsgálatról részletes beszámoló az alábbi linken található:

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20170309-nebih-csigateszta-teszt.html

Habár tésztánk a 24 nyolctojásos induló közül második lett, a cikk alján található részletes teszteredményeket átböngészve kiderül: íz alapján a Marton az első.

Közel egy évszázada a hagyomány útján.

Marton Sándor a harmincas évek végén nyitotta meg első tésztakészítő üzemét.

Amely azonban - hasonlóan a többi magántulajdonban lévő vállalkozáshoz - nem kerülhette el a sorsát: a háborút követően az elsők között államosították.

Az alapító szakértelmét mutatja, hogy a nagykőrösi tésztaüzemben állást ajánlottak számára, és hamarosan az üzem vezetője lett. Ám Marton Sándor, ahogy lehetősége nyílott arra, hogy kiváltsa az ipart, önálló kisiparos lett Óbudán.

Az államosítás okozta kényszerszünet után 1957-ben a tésztaüzemkisipari műhelyként kezdte újra a termelést. A mai Marton Tésztaüzem Kft. a családtagok válllakozása, hagyományokra épülő korszerű kisüzem. Az általunk ajánlott száraztészta termékek olyan igényes háziasszonyok és családjuk ízlését kívánják kielégíteni, akik szeretik a magyar konyha nagyszerű ízeit, és barátai az olasz tésztaételeknek is.

Az üzem a hetvenes évek elején költözött a mai helyére, az Óbuda fölötti Testvérhegyre. Ez akkoriban még a város peremének számított, lakóépület nem sok volt errefelé, ami volt, az is inkább kisebb, hét végi pihenésre szolgáló építmény. Mára családi házas övezet lett az üdülőtelep helyén.

A vállalkozás 1998-ban gazdasági társasággá alakult, első lépésként egyszemélyes kft.-vé, majd tőkeemeléssel Marton Éva lánya és a férje is a társaság tagja lett.