2017 márciusában egy minden korábbinál átfogóbb termékteszt során hasonlította össze a Nébih a Magyarországon kapható csigatésztákat. A vizsgálatról részletes beszámoló az alábbi linken található:

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20170309-nebih-csigateszta-teszt.html

Habár tésztánk a 24 nyolctojásos induló közül második lett, a cikk alján található részletes teszteredményeket átböngészve kiderül: íz alapján a Marton az első.

Házias ízek a finom falatok kedvelőinek.

Csak nyolctojásos terméket gyártunk, mert a jó ízt a friss tojás adja meg.

A gyártó-, csomagoló- és raktárhelyet befogadó épület belesimul a környezetbe: dísztéglával burkolt emeletes ház, kocsifelhajtóval, erkéllyel, terasszal. Rajta tábla hirdeti: Marton Tésztaüzem. Meghökkentő, no nem a látvány, hanem a tudat, hogy itt egy igazi kis gyár rejtőzik.

Kezdetben a vállalkozás csak a földszintet foglalta el, az emeleten a család lakott. Mára az egész házat a cég vette birtokba: a földszinten folyik a termelés, itt van a tojást és a lisztet kezelő részleg, itt vannak a tésztagyártó gépek és a szárítók. Az emeleten csomagolnak, innen megy futószalagon az áru a ház mögött épült raktárba és itt találhatók az irodák is.

A Marton Tésztaüzem igazi családi vállalkozás. Tizenhét betanított munkással termel, minden mást - az anyagbeszerzéstől a gyártás megszervezésén és irányításán át az értékesítésig - a családtagok végeznek, beleértve az adminisztrációt is.

Az alapító, Marton Sándor lánya 1988-ban mint egyéni vállalkozó vette át édesapjától az üzem vezetését. A régi vállalkozás új vezetőjét az akkoriban alakuló Magyar Tésztagyártók Szövetsége elnökségi tagjává választották - ahol alapító tag volt -, egyetlen nőként. A szervezet ma a Gabonaszövetség tagozataként működik.