2017 márciusában egy minden korábbinál átfogóbb termékteszt során hasonlította össze a Nébih a Magyarországon kapható csigatésztákat. A vizsgálatról részletes beszámoló az alábbi linken található:

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20170309-nebih-csigateszta-teszt.html

Habár tésztánk a 24 nyolctojásos induló közül második lett, a cikk alján található részletes teszteredményeket átböngészve kiderül: íz alapján a Marton az első.

Marton tészta: minden ízében magyar.

A felhasznált tojást évek óta ugyanattól a Békés megyei termelőtől vásároljuk

Úgy tartják, hogy az olasz konyha az, amelyik igazán a tésztára épül, van is benne igazság. Ám ha belegondolunk, a magyar konyha sem igen tudna meglenni tésztafélék nélkül, elég, ha csak a húslevesbe való cérnametéltre vagy mondjuk a csuszatésztára gondolunk. És igazán nem lenne nehéz folytatni a sort jellegzetes magyar tésztaféleségekkel.

"Ha nem lennénk az egyik legrégebbi - ha nem a legrégebbi - tésztaüzem a piacon, bizony, nehéz lenne megmaradnunk. Az elmúlt tizenhét év alatt a nyereség egy részét visszaforgattuk, folyamatosan korszerűsítettünk - idén például többmilliós beruházással lecseréljük a tésztaszárító tálcákat és a kamrák egy részét -, a létszám a háromszorosára, a forgalom körülbelül az ötszörösére nőtt" - Kétyi Károly.

"Nem elsősorban a növekedés a célunk, hanem a minőség megőrzése, a magyar hagyományoknak megfelelő tojásos tésztafélék gyártása. Merthogy termékeink tojással készülnek, tojás nélküli tésztára csak a durumliszt jó, amely nem jellemző a hagyományos magyar konyhában. Mi csak nyolctojásos terméket gyártunk, tizenhárom-tizennégyfélét, azokat, amelyek a legkeresettebbek. Mi egyébként csak friss tojásból készítünk tésztát, tojásport, tojáslevet nem használunk, mert a jó ízt a friss tojás adja meg"
- Marton Éva.

A cég nem csak termékeiben hagyományőrző, üzletvezetése is konzervatív: hitel nélkül gazdálkodunk, ragaszkodunk megszokott beszállítóinkhoz, s megfontolunk minden lépést. Fölmerült például, hogy esetleg saját kiskereskedelmi üzletet nyitnánk - mert sokan a város másik végéből is elzarándokolnak ide tésztáért -, ám egyelőre elvetettük, mert tartunk tőle, hogy elvonná az erőket a főprofiltól, a tésztagyártástól.

A 90-es évek közepén olcsó lengyel tojás jelent meg, amivel ugyan lehetett volna csökkenteni a költségeket, de ki tudja, milyen a minősége, és meddig lesz a piacon. Átmeneti előnyökért pedig nem áldozunk fel régi üzleti kapcsolatokat. A tojást évek óta ugyanattól a Békés megyei termelőtől vásároljuk, jó minőségű, szép a színe, ami a tésztát is széppé teszi.

A tojástermelő üzem állattenyésztőjével és takarmányozási szakemberével közösen határozunk a fajtáról és a takarmány összetételéről.